Suir 200g

11,00 

Laost otsas

(Kilohind: 55 €/kg)

Suir on kõrge toiteväärtusega, üldtugevdav ning sisaldab mitmeid organismile vajalikke aineid. Suira võib pidada õietolmu konsentreeritud vormiks.

Suiras on palju vitamiine (B1, B2, B3, B5, B6, E, C, P, D ja K), makro- ja mikroelemente (kaalium, magneesium, fosfor, raud, vask, tsink, kroom, jood, koobalt jt), asendamatuid aminohappeid ja rasvhappeid (oomega-3- ja oomega-6-rasvhappeid), fermente, looduslikke antibiootikume, antioksüdante, hormoone ja teisi bioaktiivseid aineid.

Tarvitatakse 1-2 tl. päevas. Parim enne 31.08.2023

Säilitatakse õhukindlalt pimedas ja jahedas.

Laost otsas

Kirjeldus

Suira valmistamiseks koguvad mesilased taimedelt õietolmu, suruvad selle kärjekannus tihedaks tombuks, niisutavad seedenõredega ning konserveerivad lõpuks meega. Hapniku juurdepääsuta algab suiras kaks nädalat kestev fermentiseerumis- ja käärimisprotsess, mille tulemusel suureneb happe- ja suhkrusisaldus ning tekib K-vitamiin.

Suira valmimise käigus saab õietolmutera väliskest kannatada ning tänu sellele muutuvad õietolmus leiduvad toitained mesilastele paremini omastatavaks.

Suir sisaldab umbes 55% süsivesikuid, 35% valke, 3% vitamiine ja mineraalaineid, 2% rasvhappeid ja 5% muid aineid.

Nii õietolm kui suir on kõrge toiteväärtusega ning sisaldavad mitmeid organismile vajalikke aineid. Võrreldes õietolmuga on suiras rohkem süsivesikuid ja piimhapet, kuid vähem valke ja rasvu. Suir sisaldab ka oluliselt rohkem mineraalsooli, vitamiine ja orgaanilisi happeid.

Title

Go to Top